Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kudlovice 2007

Bylo to příjemné sobotní odpoledne v Kudlovicích, kam jsme na pozvání vyrazili s mužským sborem. Nosným tématem tohoto odpoledne byl sice med a včelky, byť se ani jedno v písničkách moc neobjevovalo. O to více na toto téma mluvil nestor kudlovských včelařů a zpěváků, čilý osmdesátník, stařeček Drábek.

Samozřejmě ale na takové akci nemohla hned na přivítanou chybět medovina i spousta druhů medového pečiva a perníčků. Na tom všem si kromě přihlížejících pochutnávali účinkující - cimbálová muzika z Velehradu, domácí mužský i ženský sbor, děcka z Babic, chlapi z Buchlovic i Vlčnovské bůdové umělkyně (klamající ani ne tak tělem jako několikaterým převlekem) spolu s početnou kolonií našich rodinných podporovatelek.

Doufám proto, že i naše děvčata budou ráda vzpomínat na toto příjemné odpoledne v pěkném prostředí památkového domku, s počasím jak na objednávku, a takřka rodinnou atmosférou. To vše jim snad bylo alespoň malou odměnou za to věčné praní, žehlení, šoférování i všechny ostatní starosti.

Chlapi z domácího kudlovského sboru se několikrát vraceli ke svému ne příliš vydařenému vystoupení u nás na Antonínkovém sečení trávy, a možná ještě víc znervózněli, když jsme jim řekli, že nám to nevadí a budeme se snažit jim to oplatit.

Nakonec, jak je vidět i z fotek, se veškeré obavy rozplynuly. A pokud platí, že vzpomínat se má na to dobré, tak není důvod nevrátit se ve vzpomínkách k Medovému zpívání v Kudlovicích 2007.

text a foto: Václav Hájek
 

Náhledy fotografií ze složky Kudlovice 2007