Jdi na obsah Jdi na menu
 


KOŠT 2015

     Náš sbor uspořádal 14.března 2015 tradičním košt slivovice v Ostrožské Lhotě.  Jsme velice potěšeni, že jste si udělali čas a přišli jste společně s přáteli ochutnat z mnoha kvalitních pálenek. Letos bylo možno okoštovat celkem 346  vystavovaných vzorků pálenek od pěstitelů z Ostrožské Lhoty, okolních obcí i vzdálenějších míst.

Všem pěstitelům, kteří svými darovanými vzorky podpořili tuto akci upřímně děkujeme a poděkování patří také členům degustačních komisí za objektivní a zdárný průběh degustace.

                     

 

            Hodnocení předložených vzorků ovocných pálenek proběhlo za účasti 39 degustátorů dne 28. února 2015 v Ostrožské Lhotě. Hodnotilo se desetibodovým systémem. Vzorky pálenek byly rozděleny do jednotlivých kategorií – slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice a ostatní ovocné pálenky a likéry. Každá kategorie byla hodnocena zvlášť.

Hodnocení  vzorků probíhá dle ustálených pravidel - přísně anonymně. Naší snahou je posuzovat jednotlivé vzorky v širší hodnotící škále, aby mohly být podchyceny i drobnější rozdíly mezi jednotlivými pálenkami, přičemž výsledek nad 8,5 bodů lze považovat  za kvalitu velmi dobrou - výstavní.
Vícekolový systém výběru a dostatečný počet degustátorů zaručuje, že hodnocení je patřičně objektivizováno. Tímto si zároveň dovolujeme vyzvat vážné zájemce, kteří mají zájem zapojit se do hodnocení, ke spolupráci v letech příštích.

KATALOG KOŠTU 2015