Jdi na obsah Jdi na menu
 


AKCE 2018

Výroční 20. rok od založení našeho sboru aneb, co se dělo v tomto nejen pro nás jubilejním roce

Co se dělo v jubilejním roce výročí republiky

25. prosince

Koledování na Boží narození v našem kostele se stalo pevným bodem v kalendáři našich vystoupení. Letos poprvé tuto událost organizovala farní rada a my jsme rádi, že se nám tentokrát podařilo zaujmout i některé naše "nepřízivce" :-) Krásné vánoce všem.

Odkaz na Staňův článek: http://www.ostrozskalhota.cz/cs/aktuality-v-obci-a-okoli/deni-v-obci-a-okoli/762-koledovani-na-bozi-hod-pripravila-farni-rada

2. prosince

První prosincovou neděli se v naší Lhotě rožínal vánoční stromeček před obecním úřadem. Stromeček byl krásně nazdobený a nasvícený a nám dělalo velké potěšení zazpívat několik koled pro Lhoťany, kteří se přišli podívat. 

10. listopadu

„Na počátku bylo slovo, to slovo bylo od chlapů, k jejichž životu zpěv patří. To slovo bylo, že zkusí zpívat společně. Bylo to dobré slovo.“

Takto uvedl náš vedoucí Vašek Hájek naše vystoupení na prknech jeviště lhotského obecního sálu u příležitosti oslavy 20. výročí založení našeho sboru.

Přišlo mnoho gratulací a darů hlavně od sborů z okolních obcí. Konkrétně od Krasavců z Ostrožské Nové Vsi, mužského sboru z Hluku, ženského sboru Tetky z Uherského Ostrohu, Děvčic z Háječku a také od našeho nového starosty Romana Tuháčka. K tanci a poslechu zahrála výborná CM Stanislava Gabriela a zazpíval skvělý sólista p. Stanislav Gabriel st. Děkujeme za návštěvu a gratulace od všech, kteří přišli s námi oslavit toto krásné jubileum.  

Opět připojuji odkaz na článek Stani Dufky, který neúnavně připravuje reportáže o dění v naší obci, viz níže.

http://www.ostrozskalhota.cz/cs/aktuality-v-obci-a-okoli/deni-v-obci-a-okoli/719-muzsky-pevecky-sbor-slavil-dvacate-vyroci

8. září

Po delší době jsme dostali příležitost zazpívat v programově nabitém představení našeho regionu v rámci Slováckých slavností vína a otevřených památek v Uherském Hradišti. Jednalo se již o 16. ročník této "masové" folklórní akce.

26. srpna

Poslední srpnovou neděli jsme neodmítli pozvání na tradiční akci "Zpívání na derflanských schodech" a přidali jsme též trochu do mlýna k ostatním účinkujícím.

9. června

Antonínkové sečení trávy bylo letos opět předAntonínkovým. Na formu sekáčů to ale jistě vliv nemělo, navíc když počasí bylo oproti loňskému ročníku o poznání příznivější. Pěvecký doprovod celé akci propůjčily mužské sbory z Rohatce, Velké nad Veličkou, Hradčovic a naši chlapi. O výbornou zábavu se zejména postaral ženský sbor Klebetnice spolu s CM Ženičky z Hluku.

Staňa Dufka o této akci napsal pěkný článek na lhotské stránky, viz odkaz níže.

http://www.ostrozskalhota.cz/cs/aktuality-v-obci-a-okoli/deni-v-obci-a-okoli/626-seceni-v-hajku-vyhral-sekac-ze-zlamance-mel-jsem-kosu-z-rakouska-rekl-vitez

29. dubna

Každoroční otevírání návštěvnické sezóny na památkovém domku "Na Bočkovém" proběhlo i letos. Opět za naší účasti spolu s CM Višňa, Fakšankbendem a Děvčicama z Háječku. 

17. března

14 dní po degustaci zpravidla následuje prezentace výsledků práce sadařů a zahrádkářů. Tentokrát nám ke koštování hrála CM Falešnica. Účast byla hojná, za což jsme rádi. Šampionem koštu se stal vzorek slivovice pí. Dominikové. V ostatních kategoriích uspěli s hruškovicí Petr Ratajský z Ostrožské Lhoty, s meruňkovicí Martin Hejmalík z Buchlovic, s jablkovicí Martin Galuška z Uherského Ostrohu a nejlépe hodnoceným likérem byla griotka Vítězslava Kolečka z Modré. Všem o ceněným gratulujeme a všem pěstitelům přejeme mnoho dobrého ovoce v letošní sklizni a úspěch s dalším ročníku koštu slivovice.

O koštu slivovice se můžete také více dočíst v článku Stani Dufky, viz odkaz níže.

http://www.ostrozskalhota.cz/cs/aktuality-v-obci-a-okoli/deni-v-obci-a-okoli/568-palenka-z-ananasu-nebo-zazvorovy-liker-to-byly-exoticke-vzorky-na-kostu

3. března

První věcí, kterou se náš sbor na začátku roku zabývá, je (hned po osvěžení starších písniček po maratónu koled) koštování. No a když už koštujeme, začínáme připravovat stálici v naší současné společenské činnosti, a tou je košt slivovice. No a když bude košt, je potřeba vzorky řádně degustovat a ohodnotit. Právě toto se první březnovou neděli stalo a hodnotitelé se sešli "U Zahrádkářů". Výsledky jsou tedy známy a přípravy na košt jsou téměř u konce.