Jdi na obsah Jdi na menu
 


AKCE 2017

19. rok od založení našeho sboru

25. prosince

Již tradičně jsme doufáme přispěli svým zpěvem k příjemnému zážitku z Koledování na Boží narození v našem kostele sv. Jakuba Staršího jejímž hlavním organizátorem byla po 10 let (a letos prý naposled) cimbálová muzika Višňa. Tímto chceme všem členům CM poděkovat za obětavou a nezištnou snahu o zkrásnění vánočních svátků v naší obci!

9. září

Spolu s dalšími zástupci z naší Lhoty jsme vyrazili do Hradišťa na Slavnosti vína. Po průvodě nás sice na Redutu zpívat nepozvali, ale my jsme si poradili sami. Zastavili jsme v prostředku Prostřední, začali zpívat  a o zábavu bylo postarané.

12. srpna

Na pozvání našich kolegů z Hroznové Lhoty jsme odpověděli "ano", a přijeli jsme zazpívat na Folklorní odpoledne u místního kina. Zpívání se dle našich názorů vydařilo. Část chlapů se ještě po cestě dóm v dobré náladě zastavila na "Putování po blatnických bůdách", přispět také trochu ke kultuře této hojně navštěvované akce. Někteří se ještě stačili také pokochat, po cestě přes Antonínek (kolem Antonínka), krásami naší krajiny :-)

16. června

Jak už bylo zmíněno, Krasavci z Ostrožské Nové Vsi slavili 10. výročí založení sboru a nás nezapomněli pozvat. Vdyť bez nás by nebyli Krasavci Krasavacama. Sešli jsme se na fotbalovém hřišti a počasí taky nebylo o moc lepší než na naše (ne)sečení, ale naštěstí bylo posezení vybavené nepromokavou pláštěnkou.

Když byli u nás Krasavci ve Lhotě poprvé, slavili jsme my 10. výročí a oni 1. rok společného zpívání. Tehdy přijeli do Lhoty vlakem. Prý: "Vezeme vám něco co ve Lhotě nemáte". Oni zase nemajů antonínkovů vodu, tak jí od nás demión dostali :-)

Nakonec se oslava vydařila. Jednomu z nás dokonce odcestoval klobůk na okružní jízdu po okrese. Ale, našel sa! 

10. června

Jako každý rok, tak i letos jsme uspořádali Antonínkové sečení trávy. Tentokrát však s dvěma změnami oproti zvyklostem. Vzhledem k oslavám výročí založení sboru našich kamarádů z Ostrožské Nové Vsi v příštím týdnu se stalo Antonínkové sečení trávy předAntonínkovým. Druhou změnou byla nutnost přesunout sečení z Hájku do sálu, protože celý deň pršalo. Soutěž v sečení se tedy letos neuskutečnila, protože parkety sa špatně sečů. 

Tak jsme si aspoň pěkně zazpívali spolu s CM Petra Mičky, mužskými sbory z Blatnice, Vlčnova a s Děvčicama z Háječku. Výjimečným se toto (ne)sečení stalo účastí bratranců a skvělých zpěváků Jaroše Hrbáče (plánovaně) a Martina Hrbáče (neplánovaně). Tímto jim mnohokrát děkujeme za návštěvu.

30. dubna

Po velikonocích bylo třeba řádně zahájit další návštěvnickou sezónu památkového domku v Ostrožské Lhotě. Při pohárku, ovárku a písničce jsme se přidali svou troškou k CM Višňa a Fašankbendu. Pomohli jsme samozřejmě i řezníkům s koštováním připravených dobrot a nezapomněli jsme vše náležitě pochválit.

11. března

Uskutečnil se již tradiční košt slivovice. K okoštování bylo dohromady 349 vzorků slivovic, meruňkovic, hruškovic, jablkovic, likérů a dalších destilátů. Návštěva vyla letos hojná a k poslechu jsme jim zazpívali spolu s CM Novoveská banda.

25. února

Degustace a hodnocení vzorků před koštem slivovice se stala již tradičním bodem v našem kalendáři. Degustovalo se na Sokolovně v Ostrožské Lhotě. Děkujeme všem, kteří se degustace účastnili. Samozřejmě děkujeme také všem, kteří darovali vzorky svých pálenek. Celkem bylo hodnoceno 349 vzorků. Doufáme, že naše hodnocení bylo co nejvíce spravedlivé, a že nejlepší známky obdržely nejkvalitnější pálenky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář